BBC aloittaa arabiankielisen tv-kanavan (video)

Brittiläinen yleisradioyhtiö BBC aloitti tiistaina uuden arabiankielisen tv-kanavan. Kanava suunnataan Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän yleisöille ja tavoitteena on saada 20 miljoonaa katsojaa viikoittain. Kanavan lähetykset alkoivat puolilta päivin Suomen aikaa.

Ulkomaat

BBC aloittaa tv-toiminnan arabiankieliselle yleisölle jo toisen kerran - edellinen yritys lakkautettiin vuonna 1996, kun BBC:n ja saudirahoittajien välille syntyi kitkaa toimituspolitiikasta.

Toiminta nielee vuosittain yli 30 miljoonaa euroa, ja kanava rahoitetaan tällä kertaa ilman ulkopuolisia rahoittajia. Budjetti saadaan kokoon, koska BBC on lakkauttanut lukuisia Itä-Eurooppaan suunnattuja radiokanavia.

TV-kilpailu arabiankielisessä maailmassa on tällä hetkellä rajua. Alueella toimii vahvoja tv-kanavia, kuten qatarilainen al-Jazeera ja saudien rahoittama al-Arabiya.

BBC World Servicen johtaja Nigel Chapman sanoo, että uuden kanavan uutisten ja keskusteluohjelmien toimituspolitiikka noudattaa kaikkia BBC:n perinteitä puolueettomuudesta ja tietojen tarkkuudesta. Asioita on tarkoitus analysoida ja taustoittaa ilman pelkoa kenenkään suosimisesta.

Lähteet: YLE Uutiset