Kindie on lapsille suunnattua vaihtoehtomusiikkia

Yhdysvalloissa ja Britanniassa popmusiikki on löytänyt uusia kuulijoita 4-8-vuotiasta lapsista. Lapsille suunnatusta niin sanotusta kindie-musiikista on tullut musiikkimaailman uusin ilmiö.

viihde

Sana kindie tulee sanoista kids ja indie - kyseessä on lapsille suunnattu vaihtoehtomusiikki, joka miellyttää myös popmusiikin parissa kasvaneita vanhempia. Lastenmusiikkia julkaisevan Ipanapa Recordsin Timo Kuoppamäen mukaan uusi lastenmusiikki ei tunne genrerajoja.

- Kukaan aikuinen ei pysty määrittelemään, mikä on oikeaa musiikkia lapsille. Lapsille voi sopia yhtä hyvin The Clash kuin myös klassinen lastenmusiikki.

Alle kouluikäisille lastenmusiikkia ovat Yhdysvalloissa tehneet sellaiset artistit kuin Of Montreal tai Tom Waits. Kindie eroaakin trendikkäästä indierockista lähinnä sanoituksiltaan.

Niille vanhemmille, jotka haluavat aloittaa lapsensa musiikkikasvatuksensa niin varhain kuin mahdollista, ratkaisun tarjoaa amerikkalainen Rockabye Baby! Yhtiö on tehnyt tuutulauluversioita muun muassa Radioheadin, Metallican ja Coldplayn musiikista.

Lähteet: YLE Uutiset, Reuters