Susanna Reinboth on vuoden journalisti

Bonnierin journalistipalkinnot on jaettu. Vuoden journalistiksi valittiin Susanna Reinboth Nelosen uutisista. Hän on erikoistunut oikeus- ja rikosasioihin.

Kotimaa

Palkintolautakunta perustelee palkitsemista sillä, että hän on paljastanut mm. huumepoliisin menetelmiin kohdistuneita epäselvyyksiä ja haastanut oikeuslaitoksen pohtimaan tuomioistuimen toimintaa.

Bonnierin vuoden juttu -palkinnon sai koululainen Waltteri Seretin sekä toimittajien Saku Pekka Sundelinin, Jari Aleniuksen ja Arja Paanasen Ilta-Sanomiin tekemä juttu "Uutiskuva venäläisen retkikunnan sukelluksesta olikin Titanic-elokuvasta (juttusarja)".

13-vuotias Waltteri Sereti huomasi, että venäläinen tv-kanava oli kuvittanut merenpohjan valloituksesta kertovan uutisen Titanic-elokuvan kuvalla. Tieto kuvahuijauksesta levisi nopeasti maailmalle. Bonnierin palkinnon Vuoden journalistisesta uudistuksesta puolestaan sai Maaseudun tulevaisuuden kuukausiliite Kantri. Lehti taustoittaa yhteiskunnallisia ilmiöitä toisinaan myös pilke silmäkulmassa. Myös sen ulkoasu on päälehden linjasta poikkeava. Lehden työryhmä on toimitussihteeri on Mia Palokallio ja graafikko Piia Ouri. Bonnierin journalistipalkinto jaettiin nyt seitsemännen kerran Suomessa. Jokaisessa kolmessa sarjassa voittaja saa 7 500 euroa. Palkinnon on perustanut ruotsalainen kustannusyhtiö Bonnier AB.

Lähteet: YLE Uutiset