Psykoterapiaa saaneiden määrä on kasvanut

Psykoterapiaa saaneiden määrä on kasvanut. Kelan korvaamaa psykoterapiaa sai viime vuonna yhteensä 13 000 ihmistä, mikä on 12 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan Kelan kuntoutusta sai viime vuonna lähes 88 000 henkilöä.

Kotimaa

Kuntoutuspäällikkö Tiina Huusko Kelan terveys- ja toimeentuloturvaosastolta arvoi, että avun tarvitsijoita on enemmän esimerkiksi työelämän paineiden ja mielenterveyshäiriöiden lisääntymisen takia.

Suurin osa psykoterapiaa tarvitsevista on Huuskon mukaan noin 30-vuotiaita.

Kelan mukaan psykoterapian kustannukset olivat viime vuonna 20,5 miljooonaa euroa. Kuntouspäällikkö Tiina Huuskon mukaan lisää rahaa tarvittaisiin, jotta apua voitaisiin turvata kaikille sitä tarvitseville.

Kaikkiaan Kelan kuntoutusta sai viime vuonna lähes 88 000 henkilöä. Kokonaismäärä on hieman vähentynyt edellisvuodesta. Kelan kuntoutusmenot olivat lähes 300 miljoonaa euroa. Kuntoutuksen yleisimpinä syynä olivat edelleen tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, joiden vuoksi kuntoutusta sai yli 30 000 suomalaista. Lähes yhtä paljon oli mielenterveysongelmien vuoksi kuntoutettavia.

Lähteet: YLE Uutiset