1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

EA yrittää ostaa GTA-pelejä julkaisevan Take-Twon

Maailman suurin tietokone- ja videopelitalo Electronic Arts on tehnyt vihamielisen tarjouksen suosittua GTA-pelisarjaa julkaisevasta kilpailijastaan Take-Twosta.

Tarjouksen arvo on noin kaksi miljardia dollaria eli noin 1,3 miljardia euroa. Torstaina tehty tarjous oli 64 prosenttia suurempi kuin Take-Twon sen hetkinen arvo pörssikurssin mukaan.

EA teki tarjouksen Take-Twon osakkeista jo kaksi viikkoa sitten, mutta Take-Two halusi lykätä päätöstä, kunnes GTA-sarjan uusin peli julkaistaan maailmanlaajuisesti 29. huhtikuuta.

Take-Two kehottaa osakkeenomistajiaan jättämään uuden tarjouksen huomiotta, kunnes se antaa suosituksensa siitä kymmenen arkipäivän sisällä. EA sanoo sisällyttäneensä tarjoukseen pelin julkaisua seuraavan arvonnousun, eikä ymmärrä viivyttelyä asiassa. Tarjous umpeutuu 11. huhtikuuta.

Take-Twon pörssikurssi pomppasi Yhdysvalloissa yli 25 prosenttia, kun tieto tarjouksesta tuli julki. Myös EA:n kurssi nousi reilut 4 prosenttia.

EA kiirehtii kauppoja päästäkseen julkaisemaan Take-Twon pelejä vielä tämän vuoden joulumarkkinoille.

Grand Theft Auto- eli GTA-sarja kuuluu maailman suosituimpiin videopeleihin. Sarjan pelejä on myyty yhteensä liki 70 miljoonaa kappaletta.

GTA-pelit ovat päässeet otsikoihin paitsi myyntiluvuillaan, myös kiistanalaisen sisältönsä vuoksi. Rikollisten maailmaan sijoittuvissa peleissä mm. surmataan joukoittain poliiseja, pyritään aiheuttamaan mahdollisimman paljon tuhoa tietyssä ajassa ja säästetään rahaa ryöstömurhaamalla prostituoituja aktin jälkeen. EA ei ole kertonut puuttuuko se pelien sisältöön, jos kaupat tehdään.

AFP, YLE Uutiset