Brittilehdiltä korvauksia kadonneen Madeleinen vanhemmille

Britanniassa suuret sanomalehdet maksavat tuntuvat korvaukset kadonneen brittitytön Madeleine McCannin vanhemmille. Iltapäivälehdet Daily Express ja Sunday Express sekä Daily Star ja Daily Star Sunday sopivat korvauksilla artikkeleistaan nostetun kunnianloukkausjutun.

Ulkomaat

McCannin pariskunta saa lehdiltä 550 000 puntaa eli liki 700 000 euroa, jotka ohjataan Madeleinen etsimiseksi perustettuun rahastoon.

Lehdet ovat myös julkaisseet tai julkaisevat etusivun anteeksipyynnön McCanneille. Lehdet sanovat olleensa väärässä väittäessään vanhempien olevan vastuussa tyttärensä kuolemasta.

Madeleine McCann katosi viime vuoden toukokuussa Portugalissa, jossa hänen perheensä oli lomamatkalla. Portugalin poliisi on epäillyt vanhempien olevan katoamisen takana. Pariskunta on kiistänyt epäilyt jyrkästi.

Katoaminen sai poikkeuksellisen paljon maailmanlaajuista julkisuutta myös siksi, että McCannin pariskunta aloitti laajan kampanjan tyttärensä löytämiseksi.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastatteleman mediatutkija pitää kahden suuren sanomalehden yhtäaikaista etusivun anteeksipyyntöä ennennäkemättömänä ja arvioi tapauksen olevan kolaus lehtien uskottavuudelle.

Lähteet: YLE Uutiset