1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Irakissa vangit eivät haluakaan vapaaksi

Irakilaisissa pidätyskeskuksissa on kohdattu viime aikoina erikoinen ongelma: vapautetut vangit eivät haluakaan pois. Vangit ovat vastahakoisia lähtemään pidätyskeskuksista, sillä he haluavat suorittaa loppuun aloittamansa opinnot.

Ulkomaat

- Viimeisten kolmen, neljän kuukauden aikana yhä enemmän vankeja on pyytänyt saada jäädä vankeuteen, yleensä suorittaakseen aloittamansa opinnot loppuun, kertoi Yhdysvaltain armeijan kenraalimajuri Douglas Stone sunnuntaina Bagdadissa.

Yhdysvallat tarjoaa useita vaihtoehtoisia koulutusohjelmia noin 23 000 vangille, joita pidetään kahdessa eri pidätyskeskuksessa, Camp Cropperissa Bagdadissa ja Camp Buccassa lähellä Basran kaupunkia. Myös joidenkin nuorten vankien vanhemmat ovat pyytäneet, että lapset saisivat jäädä kaltereiden taakse pidemmäksi aikaa opintojen takia. Jotkut vanhemmista ovat myös halunneet muiden lastensa pääsevän vankilaan - opiskelemaan kuten veljensä. Kenraalimajuri Stonen mukaan Yhdysvallat ei kannusta vankeusajan pidentämiseen. - Kun emme pidä heitä enää uhkana, haluamme heidän palaavan koteihinsa, Stone sanoi. Syyskuun jälkeen Camp Cropperista ja Camp Buccasta on vapautettu noin 6 000 vankia. Stonen mukaan vain 12 heistä on pidätetty uudelleen.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi