Torstaina pääsee ilmaiseksi teatteriin

Torstaina 27. maaliskuuta lukuisat teatterit eri puolella Suomea tarjoavat näytöksensä ilmaiseksi. Maailman teatteripäivänä maksutta esittäytyy joukko itsenäisiä teatteriryhmiä pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Lahdessa ja Porissa.

kulttuuri

Ilmaisia esityksiä ja avoimia harjoituksia on tarjolla Teatterikeskuksen jäsenteattereissa. Tapahtumalla yhteistyöjärjestö pyrkii kiinnittämään yleisön huomion maamme itsenäisiin ammattiteatteriryhmiin.

Ilmaispäivään osallistuvat Helsingissä Musiikkiteatteri Kapsäkki, KokoTeatteri, Ooppera Skaala, PerformanceSirkus, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Teatteri Avoimet Ovet, Teatteri Naamio ja Höyhen, Teatteri Takomo, Todellisuuden Tutkimuskeskus, Universum ja Valtimonteatteri.

Lisäksi mukana ovat Teatteri Telakka Tampereella, Rakastajat-teatteri Porissa, Teatteri Vanha Juko Lahdessa ja TEHDAS Teatteri Turussa.

Lippuja voi varata ennakkoon kustakin teatterista.

Teatterikeskuksen jäsenryhmiä oli viime vuonna 23 kappaletta. Ammattiteatteriryhmät syntyivät 1970-luvun alussa, kun taiteilijat halusivat kehittää teatteria taidemuotona ilman raskasta laitosmaista rakennetta.

Ryhmät muistuttavat nykyäänkin hakevansa teatteria rikastuttavia uusia muotoja ja rajoja.

YLE Uutiset

Lisää tietoa Vapaapäivä-tapahtumasta

Lähteet: Teatterikeskuksen internetsivuilla