Ålesundin sortumatalon tutkinta lykkäytyy päivillä

Pelastusmiehistö ei pääse tutkimaan Norjan Ålesundissa sortuneen kerrostalon raunioita ilmeisesti vielä moneen päivään. Tämä johtuu siitä, että edelleen on epäselvää kuinka kauan raunioissa palavan propaanitankin tyhjeneminen kestää. Yhä kadoksissa olevia viittä ihmistä päästään etsimään raunioista vasta sitten kun kaasu on palanut loppuun.

Kaasutankki on usean tuhannen litran vetoinen. Palomiehet yrittivät yöllä myös jäähdyttää paloaluetta. Viiden yhä kadoksissa olevan löytämistä elävinä pidetään erittäin epätodennäköisenä.

Kuusikerroksinen asuintalo romahti Ålesundissa maan länsirannikolla keskiviikkoa vasten yöllä, kun rakennuksen takana ollut rinne sortui ja ruhjoi talon. Onnettomuudessa loukkaantui 15 ihmistä.

Onnettomuuspaikan ympäristö eristettiin jo keskiviikkona puolen kilometrin säteeltä korkean räjähdysriskin takia.

Noin 40 huoneiston asuinrakennus oli vain viisi vuotta vanha.

Satoja ihmisiä evakossa Norjan Punainen risti on majoittanut noin 450 sortumaa pakoon joutunutta alueen asukasta. Alueen hotellit ja matkustajakodit ovat myös täynnä. Alueelta evakuoituja ei päästetä toistaiseksi palaamaan koteihinsa sillä alueen turvallisuus ei ole vielä taattu. Norjan pääministerin Jens Stoltenbergin mukaan tapahtunut selvitetään perusteellisesti. Talon takana olevan rinteen sortumisen ja talon romahtamisen syyt tutkitaan ministerin mukaan perinpohjin. Myös Norjan kuningaspari on torstaina ilmaissut osanottonsa tapahtuneen johdosta onnettomuudesta kärsineille. AP, YLE Uutiset