Oikeus: Ei julkaisukieltoa Tukiaisen tekstiviesteille

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt erotiikkatanssija Johanna Tukiaisen vaatimuksen kieltää Ilkka Kanervan tekstiviestien julkaiseminen. Tukiainen olisi halunnut Hymy-lehden hallussa oleville tekstiviesteille julkaisukiellon. Hymy julkaisee todennäköisesti osan viesteistä seuraavassa, ensi keskiviikkona ilmestyvässä numerossaan.

Kotimaa

Käräjäoikeus antoi asiassa kielteisen ratkaisun torstaina iltapäivällä.

Hymy-lehti kertoi puolestaan vielä samana päivänä, että se on aikeissa julkaista "edustavan otoksen" tekstiviesteistä. Ensi viikolla ilmestyvä lehti on jo painossa, ja päätoimittaja Esko Tuluston mukaan julkaisupäätös on peruuttamaton.

Tuluston mukaan julkaiseminen on välttämätöntä, koska vain totuus viestien sisällöstä voi lopettaa niistä nyt liikkuvat huhut ja epätietoisuuden. Hymyn nettisivujen mukaan viestien julkaiseminen on myös Kanervan etu, koska se lopettaa kaiken spekuloinnin tapauksen ympärillä.

Lehti kertoo edelleen, ettei se halua harrastaa tirkistelyä. Tämän vuoksi lehti julkaisee vain totuuden esille tulemisen kannalta riittävän määrän viestejä.

Tukiainen on kertonut julkisuudessa useassa yhteydessä saaneensa Kanervalta parisataa tekstiviestiä. Muun muassa Yleisradion Ajankohtaisessa kakkosessa vieraillut tanssija on kuitenkin kieltäytynyt kommentoimasta viestien tarkempaa sisältöä.

Kanervan mukaan viestit ovat käsitelleet pelkkiä työasioita. Ministeri on parhaillaan vierailulla EU:n puheenjohtajamaassa Sloveniassa. YLE Uutiset