1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Heathrow'n lennot takkuilevat kolmatta päivää

Britanniassa ongelmat Lontoon Heathrow'n lentokentällä jatkuvat kolmatta päivää. Lentoyhtiö British Airways on perunut lauantailta 66 lentoa, joiden oli määrä lähteä lentokentän vasta-avatusta terminaali 5:stä.

Ulkomaat

Perutut lennot ovat maan sisäisiä ja Euroopan-lentoja. Yhtiön mukaan kaikki kaukolennot lennetään aikataulun mukaisesti.

Lentoyhtiön arvion mukaan sunnuntain lentoja peruuntuu yli 30.

British Airways on joutunut perumaan satoja lentoja sen jälkeen, kun uusi terminaali avattiin torstaina. Yhtiö on syyttänyt myöhästymisistä useita tekijöitä, kuten henkilökunnan paikoitustilojen ruuhkautumista sekä matkatavaroiden käsittelyä koskevia tietokoneongelmia.

British Airwaysin toimitusjohtaja Willie Walsh esitti perjantaina anteeksipyyntönsä matkustajille, joiden kärsivällisyyttä on koeteltu lentojen perumisella ja matkatavaroiden katoamisilla.

Torstaina avattu uusi terminaali on Heathrow'n ensimmäinen laajennus 20 vuoteen. Sen kautta kulkevan matkustajamäärän on arvioitu olevan vuosittain noin 30 miljoonaa ihmistä. British Airways on uuden terminaali 5:n ainoa käyttäjä.

Heathrow'n lentokentän kautta kulkee vuosittain 68 miljoonaa matkustajaa. Vanhentuvat rakennukset ja lentämisen kasvanut suosio ovat hankaloittaneet kentän toimintaa jo vuosia.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi