1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tekstiviestin sisältö ei yllättänyt Kataista

Lauantaina julkisuuteen tullut ulkoministeri Ilkka Kanervan tekstiviesti ei yllättänyt kokoomuksen puheenjohtajaa Jyrki Kataista.

Katainen kertoo, että Ilta-Sanomissa julkaistu Kanervan tanssijatar Johanna Tukiaiselle lähettämä tekstiviesti ei sisältönsä osalta ollut hänelle yllätys.

Katainen sanoo olevansa edelleen sitä mieltä, että Ilkka Kanerva on toiminut erittäin harkitsemattomasti.

- Kanerva on pyytänyt toimintaansa anteeksi, mutta ymmärrän, että ministerin yksityiset tekstiviestit herättävät ihmisissä suurta hämmennystä.

Ulkoministerin tehtävän hoidossa Kanervalla on edelleen Kataisen luottamus.

Sloveniassa Brdossa EU:n epävirallisessa ulkoministerikokouksessa suomalaistoimittajille puhunut ulkoministeri Kanerva ei myöntänyt eikä kiistänyt Ilta-Sanomien julkaiseman tekstiviestin aitoutta. Kanerva kertoi olleensa tänään yhteydessä Jyrki Kataiseen.

Myös Zyskowicz tukee yhä Kanervaa Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz kumoaa julkisuudessa vallitsevan käsityksen, jonka mukaan ulkoministeri Ilkka Kanerva olisi sanonut kokoomuksen ryhmäjohdolle, että hänen tanssijatar Johanna Tukiaiselle lähettämänsä tekstiviestit käsittelivät vain työasioita. Tarkemmin Zyskowicz ei luottamuksellisista keskusteluista halua kertoa. Zyskowicz kommentoi tekstiviestikohua YLE Uutisille kokoomuksen yleisötilaisuuden yhteydessä Vuosaaressa. Zyskowicz sanoo yhä tukevansa Kanervaa. Hän toivoo myös, että kohu olisi nopeasti ohi. Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Marja Tiura sanoo olleensa siinä uskossa, että tekstiviestit käsittelivät työasioita, esimerkiksi tanssiryhmän esiintymisiä. Budapestista tavoitetun Tiuran mukaan eduskuntaryhmän on syytä arvioida tilannetta, kun lisää viestejä tulee julki. Tiuran mielestä tilanne ei näytä kovin hyvältä. Ulkoministeri Ilkka Kanervan tekstiviestijupakka nousi otsikoihin tämän kuun alussa. Kanerva on myöntänyt lähettäneensä pari sataa tekstiviestiä suomalaiselle tanssijattarelle ja hänen sisarelleen. YLE Uutiset