1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Heathrow'n lennot takkuilevat vielä tällä viikollakin

Lontoon Heathrow'n lentokentällä on odotettavissa ongelmia myös tällä viikolla. Lentoyhtiö British Airwaysin mukaan Britannian sisäisiä lentoja ja lyhyitä Euroopan-lentoja joudutaan perumaan vielä ainakin maanantaina ja tiistaina.

Ulkomaat

British Airways on joutunut perumaan satoja lentoja sen jälkeen, kun Heathrow'n kentälle avattiin torstaina uusi terminaali. Yhtiö on syyttänyt myöhästymisistä useita tekijöitä, kuten henkilökunnan paikoitustilojen ruuhkautumista sekä matkatavaroiden käsittelyä koskevia tietokoneongelmia.

British Airwaysin toimitusjohtaja Willie Walsh esitti perjantaina anteeksipyyntönsä matkustajille, joiden kärsivällisyyttä on koeteltu lentojen perumisella ja matkatavaroiden katoamisilla.

Torstaina avattu uusi terminaali on Heathrow'n ensimmäinen laajennus 20 vuoteen. Sen kautta kulkevan matkustajamäärän on arvioitu olevan vuosittain noin 30 miljoonaa ihmistä. British Airways on uuden terminaali 5:n ainoa käyttäjä.

Heathrow'n lentokentän kautta kulkee vuosittain 68 miljoonaa matkustajaa. Vanhentuvat rakennukset ja lentämisen kasvanut suosio ovat hankaloittaneet kentän toimintaa jo vuosia.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi