Ulkopoliittinen instituutti kärsii työilmapiiriongelmista

Eduskunnan alaisessa ulkopoliittisessa instituutissa on ilmennyt työilmapiiriongelmia. Tutkimuslaitoksen runsaasta kahdestakymmenestä työntekijästä kuusi on tehnyt hallitukselle valituksen laitoksen johtajan Raimo Väyrysen otteista.

Kotimaa

Eduskunnan alaisen instituutin hallitus puntaroi ensi viikolla johtajan asemaa.

Työmatkalta Brasiliasta tavoitettu Väyrynen kiistää kaikki häneen kohdistuvat moitteet. Väyrynen ei halua kommentoida Ulkopoliittisen instistuutin hallituksen punninnassa olevaa jupakkaa kuin toteamalla valitusten liittyvän laajoihin työilmapiirivaikeuksiin, jotka kahden insituution yhteen hitsaaminen on aiheuttanut.

Vanha säätiöpohjainen Ulkopoliittinen instituutti lakkautettiin toissa vuonna. Uusi Ulkopoliittinen instituutti aloitti vain runsas vuosi sitten Suomen ulkopoliittisen tutkimuksen tärkeimpänä tähystyspaikkana. Vaihdoksessa valtasuhteet muuttuivat ja kiistat rahasta ja titteleistä jäivät kytemään.

Yhteiskuntatieteen tohtori Raimo Väyrynen siirtyi odotetusti runsas vuosi sitten Suomen Akatemian pääjohtajan paikalta Ulkopoliittisen instituutin vetäjäksi.

YLE Uutiset