1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hymy julkaisi Kanerva-viestinsä

Hymy-lehti on julkaissut tekstiviestejä, joita ulkoministeri Ilkka Kanervan sanotaan lähettäneen eroottiselle tanssijattarelle.

Osa viesteistä vaikuttaa päällisin puolin kaksimielisiltä ja vihjailevilta, ja niissä ehdotetaan mm. tapaamista. Esillä ovat tanssijattaren ulkonäkö ja hänen vaatetuksensa. Kaikkiaan Hymy julkaisi 24 tekstiviestin sisällön.

Lehden mukaan nyt julkaistut tekstiviestit ovat edustava näyte kaikista Kanervan lähettämistä viesteistä. Enempää se ei aio viestejä julkisuuteen tuoda.

Hymyn julkaisemista viesteistä ei juuri löydy työasioita, joihin Kanerva ensiselityksessään tekstien sisällöstä viittasi. Toisaalta Hymyn julkaisemien viestien perusteella Kanerva ei näytä yrittäneen käyttää asemaansa mitenkään väärin.

Maanantaina oikeuskansleri Jaakko Jonkka päätti, etteivät kansalaisten ulkoministeristä tekemät kantelut johda toimenpiteisiin.

Hymystä normaalikokoinen painos Kanerva-kriisin keskiössä olevan Hymy-lehden tuoreinta numeroa ei ole painettu yhtään ylimääräistä kappaletta, kertoo vastaava päätoimittaja Esko Tulusto YLE Uutisille. Hymyn vakituinen levikki on noin 90 000 kappaletta, joista noin 75 000 myydään irtonumeroina. Nyt myyntiin tulleen painoksen luvut ovat samanlaisia. Yksi syy tähän on se, että uutiset eli tekstiviestit karkasivat Tuluston mukaan jo aikaisemmin lehtikioskien hyllyille. Kanervan tekstiviestiuutisoinnin journalistiseen puoleen Tulusto totesi, että Hymyn perinteenä on koko historiansa ajan ollut yhteiskunnallinen journalismi, nyt ns. laatulehtien ja tiedotusvälineiden toimitukset ovat tulleet mukaan Hymyn yhteiskunnalliseen, kenties haastavampaan journalismiin. YLE Uutiset