1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Katainen tiedusteli Häkämiehen haluja ulkoministeriksi

Puolustusministeri Jyri Häkämies sanoo, että puheenjohtaja Jyrki Katainen tiedusteli hänenkin halukkuuttaan ulkoministerin tehtävään.

Häkämies sanoo arvostavansa ulkoministerin tehtävää, mutta kieltäytyi siitä. Häkämies kertoi Kataiselle, että hänen taustalleen ja kiinnostukselleen sopii nykyinen tehtävä kahden salkun ministerinä ja monet ministerivaliokunnat, joissa voi maakunnan asioita ajaa.

Häkämies sanoo tuntevansa uuden ulkoministerin Alexander Stubbin hyvin. Häkämiehen mielestä Stubb oli hyvä valinta, jolla on ulkopoliittista ja Eurooppa-poliittista kokemusta. Ulkoministeri ja puolustusministeri tekevät Häkämiehen mukaan tiivistä yhteistyötä muun muassa ulko-ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa sekä kriisinhallinnassa.

Työtehtävien hoitoa ja henkilökohtaista elämää mahdoton erottaa

Häkämies sanoo, että Ilkka Kanerva on tehnyt hyvää työtä ulkoministerinä, mutta tukee Kataisen päätöstä.

- Tänä päivänä on kuitenkin mahdotonta erottaa työtehtävien hoitoa ja henkilökohtaista elämää ja näin ollen ne virheet, joita kiistatta Kanerva on sillä suunnalla tehnyt, johtivat tähän surulliseen, ikävään ja vaikeaa johtopäätökseen, mutta tuen, niin kuin koko kokoomuksen eduskuntaryhmä tuki, puheenjohtajan esitystä, kertoo Häkämies.

Ilkka Kanerva joutuu jättämään ulkoministerin tehtävänsä tekstiviestikohun vuoksi. Puheenjohtaja Jyrki Katainen kertoo Kanervan kyvyn toimia ulkoministerinä heikentyneen merkittävästi. Uuden ulkoministerin Alexander Stubbin nimitys vahvistetaan presidentin esittelyssä perjantaina.