Useimmiten ministeri eroaa rahapäätösten vuoksi - Katso videot

Useimmiten ministerin eroon johtanut skandaali liittyy tavalla tai toisella rahaan tai rahoituspäätöksiin. Tässä suhteessa Ilkka Kanervan ero on poikkeus.

Kulttuuriministeri Suvi Lindén (kok.) erosi vuonna 2002. Hän oli puoltanut 170 000 euron tukea golfkentälle, jonka osakas hän oli.

Liikenneministeri Matti Aura (kok.) taas erosi vuonna 1999 teleyhtiö Soneran ongelmien vuoksi. Aura erotti Soneran pääjohtaja Pekka Vennamon tämän osakekauppojen epäselvyyksien vuoksi ja erosi sen jälkeen itse.

Toinen valtiovarainministeri Arja Alho (sd.) erosi vuonna 1997. Hän oli hyväksynyt STS-pankin entisen pääjohtajan Ulf Sundqvistin vahingonkorvausten kohtuullistamisen.

Kauppa- ja teollisuusministeri Kauko Juhantalo (kesk.) erosi vuonna 1992 yritystensä talousvaikeuksien tultua julki. Hänet erotettiin eduskunnasta vuonna 1993 sen jälkeen, kun hänet oli tuomittu valtakunnanoikeudessa vuoden ehdolliseen vankeuteen lahjusten vaatimisesta.

Talouspäätöksiin kaatui myös valtiovarainministeri Aarre Simonen ns. Kätilöopistojutussa.

Kanervan tapaan luottamuspulaan kompastui pääministeri Anneli Jäätteenmäki (kesk.), joka erosi kesäkuussa 2003 niin sanotun Irak-vuodon vuoksi. Jäätteenmäkeä epäiltiin yllytyksestä virkasalaisuuden rikkomiseen sen jälkeen kun kävi ilmi, että presidentin neuvonantaja Martti Manninen oli toimittanut tietoja Jäätteenmäelle.

Poliittisista syistä johtui myös Suomen ensimmäinen ministeriero. Ulkoministeri Rudolf Holsti erosi vuonna 1938, sen jälkeen kun oli arvostellut diplomaattikutsuilla humalassa Adolf Hitleriä.