Oliver Stonen Bush-elokuvan roolit jaettu

Elokuvaohjaaja Oliver Stone on löytänyt näyttelijät George W. Bushista kertovaan elokuvaansa W, ja kuvauksien on tarkoitus alkaa pian.

viihde

Bushin presidenttiperheen rooleihin näyttelijät on löydetty jo aiemmin, mutta nyt myös muun muassa ulkoministeri Condoleezza Ricen ja Britannian entisen pääministerin Tony Blairin rooleihin on löydetty näyttelijät.

Presidentti George W. Bushia elokuvassa esittää Josh Brolin. Vanhempaa George Bushia näyttelee James Cromwell, Laura Bushia Elisabeth Banks. Condoleezza Ricea näyttelee Thandie Newton. Tony Blairin roolista käydään vielä viimeisiä neuvotteluja, mutta vahvoilla rooliin on Ioan Gruffudd.

Täyttämättä ovat vielä varapresidentti Dick Cheneyn, entisen puolustusministeri Donald Rumsfeldin ja neuvonantaja Karl Roven roolit.

Oliver Stonen elokuva kertoo George W. Bushin elämästä, tiestä Valkoiseen taloon ja Irakin sotaan liittyvistä päätöksistä. Käsikirjoituksen lukeneiden mukaan elokuva maalaa Bushista kuvan helposti johdateltavissa olevana hahmona, joka ajaa henkilökohtaista agendaansa. Elokuva näyttää Bushista ennakkotietojen mukaan kuitenkin myös sympaattisemman puolen.

W on Oliver Stonen kolmas presidenttiaiheinen elokuva. Stone on käsitellyt aiemmin John F. Kennedyä elokuvassaan JFK - avoin tapaus ja Richard Nixonia elokuvassaan Nixon. YLE Uutiset