KRP: WinCapitaan sijoitettu ainakin 69 miljoonaa

Keskusrikospoliisin esitutkinnan perusteella on varmistunut, että sijoitusklubi WinCapitaan eli entiseen WinClubiin on sijoitettu Suomesta ainakin 69 miljoonaa euroa. KRP arvelee, että summa tulee tästäkin kasvamaan. Sijoittajia on noin 10 000.

Kotimaa

Sijoittajista suurin osa on suomalaisia, mutta joukossa on myös muutamia ulkomaalaisia. Myös suurin osa sijoitetuista varoista on suomalaisilta.

KRP:n arvion mukaan on mahdollista, että sijoitettujen rahojen määrä saattaa olla suurempi ja sijoittajia olla enemmän.

- On se mahdollista, ja se perustuu ihan tämän hetken tietoihin. Tietysti on vaikea ennustaa, mutta kyllä minä pidän sitä enemmän todennäköisenä, että rahan määrä kasvaa kuin jäisi tähän. Siihen saadaan ensi viikolla lisää tietoa, rikoskomisario Kari Pakanen keskusrikospoliisin pohjoisesta osastosta Rovaniemeltä kertoo.

Tutkinnan yhteydessä on myös vahvistunut näyttö siitä, että WinCapitaan liittyy rikollista toimintaa. Samalla KRP on ollut yhteydessä ulkomaisiin viranomaisiin ja pyytänyt jutussa epäiltyinä olevien ulkomailla olevia varoja jäädytettäväksi 69 miljoonan euron edestä. Päätöksiä mahdollisista varojen jäädytyksistä on odotettavissa viikon kuluessa. Keskusrikospoliisin esitutkinnan mukaan WinCapita lakkasi tulouttamasta varoja syyskuussa 2007 ja sen jälkeen tehdyille sijoituksille. Samaan aikaan sisäministeriön arpajais- ja asehallintoyksikkö tiedotti yhtiöön liittyvistä ongelmista. Vielä tämän jälkeen tehtyjen sijoitusten määrä on huomattava, poliisi kertoo. Tähän mennessä yli 120 rikosilmoitusta WinCapitasta on tähän mennessä tehty yli 120 rikosilmoitusta. Poliisi hämmästelee ilmoitusten vähäisyyttä, sillä jutussa on niin paljon sijoituksiaan menettäneitä. Poliisi toivookin, että ne, jotka kokevat tulleensa petetyiksi, tekisivät WinCapitan toiminnasta rikosilmoituksen. - Nyt toivotaan, että asianomistajat tulisivat tekemään ilmoituksia, rikoskomisario Kari Pakanen sanoo. Poliisi odottaa WinCapitaan sijoittaneiden yhteydenottoja jo kahdessa päivystysnumerossa arkisin kello 8 - 18. Numerot ovat 050 456 4780 ja 050 456 4781. Myös sähköpostiosoitteessa krp-wincapitatutkinta@krp.poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) otetaan vastaan tietoja ja vastataan epäiltyyn rikostapahtumaan liittyviin kysymyksiin.

Lähteet: YLE Uutiset