Paparazzien väitetään huijanneen Heath Ledgerin kokaiinin käyttöön

Yhdysvalloissa kuvatoimistoa vastaan on nostettu syyte, jossa väitetään paparazzien yllyttäneen kaksi vuotta sitten näyttelijä Heath Ledgeriä käyttämään kokaiinia videokuvaamisen toivossa. Ledger kuoli tammikuussa lääkkeiden yliannostukseen.

viihde

Syytteessä viitataan vuonna 2006 järjestetyn Yhdysvaltojen näyttelijöiden ammattiyhdistyksen palkintojuhlan jatkobileisiin. Heath Ledger palkittiin gaalassa roolistaan elokuvassa Brokeback Mountain. Syytteen mukaan kaksi paparazzia tarjosi päihderiippuvaisena tiedetylle Ledgerille kokaiinia hotellijatkoilla, jotta voisivat salaa videoida tämän huumeiden käytön.

Netissäkin levinneellä videolla Ledgerin ei nähdä käyttävän kokaiinia, mutta hänen kuullaan kertovan marihuanan käytöstään. Syytteen mukaan videota on myyty medioille ympäri maailmaa ja sen sanotaan tuottaneen kuvatoimistolle yli miljoona dollaria.

Syytteen on nostanut nainen, joka toimi tapauksen aikaan freelance-toimittajana. Hän oli Ledgerin ja kahden kuvaajan kanssa hotellijatkoilla huijausyrityksen tapahtuessa. Nainen haluaa nyt oikeusteitse saada korvauksia mm. siitä, että hänen yhdistämisensä tapaukseen on vahingoittanut hänen mainettaan.

Lähteet: Reuters