1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Raimo Väyrynen ei aio erota UPI:n johtajan paikalta

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Raimo Väyrynen ei aio erota tehtävästään häntä vastaan esitettyjen syytteiden vuoksi. YLE Uutisten haastattelema Väyrynen sanoo, että UPI:n hallitus ratkaisee lopulta asian.

Kotimaan uutiset

Hallituksen puheenjohtajan Antti Tanskasen mukaan tilanne on vakava ja Raimo Väyrynen vaikeassa asemassa.

Väyrystä on kritisoitu mm. alkoholin käytöstä työtehtävissä. Johtaja myöntää olleensa yhden kerran päihtyneenä työpaikallaan ilta-aikaan.

- En käytä alkoholia työaikana, mutta iltaisin olen käyttänyt. En ole absolutisti. Nämä väitteet ovat tosin niin kovia, että käyttö on vähentynyt viime aikoina, Väyrynen sanoo.

Lauantaina Hufvudstadsbladet-lehti julkaisi yksityiskohtaisia syytöksiä otsikolla "Naisalaiset pelkäävät humalaista johtajaa".

Rakenteellinen järjestely toi ongelmat Väyrynen on sitä mieltä, että suurin syy työilmapiirin heikkenemiseen on se, että Ulkopoliittinen instituutti muuttui viime vuoden alusta julkishallinnolliseksi laitokseksi, mikä toi mukanaan muutoksia, muun muassa työajat. - Henkilökunnan muutosvastarinta on ollut yllättävän kovaa, mutta uskon, että olemme menossa kohti parempia aikoja, Väyrynen pohtii. Nyt Ulkopoliittiseen instituuttiin on pestattu työilmapiiriongelmiin erikoistunut konsulttiyritys selvittämään tilannetta. Myös Väyrynen kertoo laatineensa viisikohtaisen ohjelman, jossa hän kertoo omat keinonsa tilanteen parantamiseksi. Suurin osa työntekijöistä Väyrystä vastaan

Viime kuun puolella tuli julki, että kuusi Ulkopoliittisen instituutin työntekijää oli valittanut instituutin hallitukselle Väyrysen otteista.

Hallitus käsitteli asiaa viime viikolla, mutta työntekijät katsovat edelleen, että heitä ei ole kuultu tarpeeksi. 25 työntekijää koko instituutin 40 työntekijästä allekirjoitti kirjelmän, jossa arvosteltiin Väyrystä sekä hallituksen toimintaa asiassa.

Ulkopoliittinen instituutti on eduskunnan yhteydessä toimiva tutkimuslaitos. Yhteiskuntatieteen tohtori Raimo Väyrynen siirtyi odotetusti runsas vuosi sitten Suomen Akatemian pääjohtajan paikalta instituutin vetäjäksi.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi