Kanerva syyttää Kataista takinkäännöstä

Ulkoministerin tehtävistä tekstiviestijupakan vuoksi eronnut Ilkka Kanerva (kok.) syyttää Turun Sanomien haastattelussa puolueensa kokoomuksen puheenjohtajaa Jyrki Kataista takinkäännöstä. Kanerva arvostelee julkisuuteen myös tiedotusvälineiden toimintaa tekstiviestijupakan aikana.

Kotimaa

Kanervan mukaan Kataisen kanta muuttui yhdessä yössä, vaikka Katainen ja pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) olivat aiemmin kertoneet useaan otteeseen, että Kanervalla on heidän täysi luottamuksensa.

Kanerva myös vähättelee Turun Sanomien haastattelussa puoluejohdon luottamuspulaan ja eroonsa johtaneita syitä.

- On kansainvälisestikin ainutlaatuista, että ministeri kaadetaan niin vähäpätöisestä ja harmittomasta syystä kuin tekstiviestit, Kanerva sanoo.

"Harmitonta piristystä työn keskellä" Kanerva sanoo Turun Sanomille, ettei hän ole harkinnut oikeustoimia tekstiviestit julkaisseita tahoja vastaan, vaikka hän pitääkin viestien julkaisemista kiistattomana perustuslain rikkomuksena. - Suomessa vallitsee ehdoton kirjesalaisuus, Kanerva sanoo. Tanssija Johanna Tukiaiselle lähettämänsä viestit Kanerva määrittelee harmittomaksi piristykseksi työn keskellä. "Media toimi yksiarvoisen niittaavasti"

Kanerva arvostelee myös tiedotusvälineiden toimintaa tekstiviestijupakan aikana. Satakunnan Kansan haastattelema Kanerva sanoo, että koko media toimi yksiarvoisen niittaavasti.

Kanerva kertoo saaneensa kohun keskellä kuitenkin tukea oman puolueensa jäseniltä ja muilta hallituspuolueilta. Yksittäisiä rohkaisuja hän sanoo vastaanottaneenssa myös nykyiseltä ja entisiltä presidenteiltä.

Kanerva kehuu oppositiotakin. Hän luonnehtii sen toimineen asiallisesti ja kiihkottomasti, mikä oli hänen mukaansa yksi syy siihen, miksi kriisitiedottamiseen ei ryhdytty.

Seuraajansa Alexander Stubbin valmiuksia Kanerva kuvailee erinomaisiksi. Hänen mukaansa Stubbin nälkäinen asenne on oikeanlainen ulkoministerin tehtäviin.

Lähteet: YLE Uutiset