JSN:n Hyvärinen: Vanhasen viestien julkaiseminen oli perusteetonta

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Pekka Hyvärinen näkee perusteettomaksi Vanhasen viestien julkaisemisen. Savon Sanomien haastattelema Hyvärinen korostaa, ettei viestien sisällössä ole mitään yhteiskunnallisesti merkittävää.

Kotimaa

Hänen mielestään viestit eivät kerro Vanhasen persoonasta mitään. Ne eivät myöskään valota, valehteliko Vanhanen ensitapaamisestaan Susan Ruususen kanssa.

- Joten tekstiviestien julkaiseminen on perustelematon teko. En hyväksy sitä. Ruotsissa toimivalla suomalaisjournalistilla on myös vähän ähäkutti-meininkiä: meilläpä tämä voidaan julkaista, Hyvärinen harmittelee haastattelussa.

Lehden mukaan vielä viikonloppuna Hyvärinen ennakoi, että viestit olisivat voineet olla yhteiskunnallisesti merkityksellisiä. Nyt hän näkee julkaisun pelkästään "halpamaisena tirkistelynä".

JSN:n puheenjohtaja kiittää, että suomalainen media on suhtautunut varauksella viestien julkaisemiseen. Hyvärinen ei ollut nähnyt vielä yhtään verkkosivua, jossa viestit olisivat julkaistu sellaisenaan.

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) entiselle naisystävälleen Susan Ruususelle lähettämät tekstiviestit julkaistiin ruotsalaisella internetsivulla maanantaina.

Suur-Tukholma-lehden toimittaja Seppo Isotalo kertoi YLE Uutisille, että ruotsalaisella internetsivulla julkaistut viestit ovat pääministerin oikeudenkäyntiaineistosta, jossa käsiteltiin Susan Ruususen kirjaa Pääministerin morsian. Käräjäoikeus määräsi aineiston salaiseksi.

Lähteet: YLE Uutiset