Pekka Tarkka valitsee Finlandia-palkinnon saajan

Suomen kirjasäätiö on julkistanut tämän vuoden Finladia-palkittavien valitsijat. Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan päättää toimittaja Pekka Tarkka.

Palkintoehdokkaat taas valitsee lautakunta, jonka puheenjohtajana toimii kirjailija Anna Kuismin ja jäseninä kirjailija ja kriitikko Karo Hämäläinen sekä professori Saara Taalas. Finlandia-ehdokkaat julkistetaan 13.11. ja voittaja nimetään 4.12.

Lastenkirjallisuuden Finlandia Juniorin saajan valitsee lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula. Ehdolle asetettavat kirjat valitsee lautakunta, jonka puheenjohtajana toimii Hämeen taidetoimikunnan pääsihteeri Saara Tiuraniemi ja jäseninä ovat teatteriohjaaja Jukka Rantanen ja toimittaja Charlotte Sundström. Ehdokaskirjat julkistetaan 6.11. ja voittaja 27.11.

Tietokirjallisuuden Tieto-Finlandia-palkittavan puolestaan valitsee Suomen Kustannusyhdistyksen entinen toimitusjohtaja ja kirjasäätiön entinen asiamies Veikko Sonninen. Ehdokaskirja-lautakunnan puheenjohtaja on professori Kaisa Häkkinen ja jäseninä toimittaja Otso Kantokorpi ja Kirjastolehden päätoimittaja, kirjastonjohtaja Jari Paavonheimo. Tieto-Finlandia-palkinnon ehdokaskirjat julkistetaan 4.11. ja voittaja kerrotaan 20.11.

Kaikkien palkintojen arvo on 30 000 euroa. Suomen Kirjasäätiö ja Finlandia-palkinto täyttävät tänä vuonna 25 vuotta.