WTC:n tilalle New Yorkiin tulevan Vapauden tornin piirustukset löytyivät roskiksesta

Yhdysvalloissa koditon mies sanoo löytäneensä New Yorkiin rakennettavan Vapauden tornin piirustukset roska-astiasta. Vapauden torni rakennetaan vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskuissa tuhoutuneiden WTC-tornien paikalle.

Ulkomaat

Mies toi pilvenpiirtäjän piirustukset New York Post -lehden toimitukseen. Mies sanoi olleensa kauhuissaan siitä, että paperit olisivat voineet joutua vääriin käsiin, kuten huutokaupattavaksi internetiin tai terroristiverkosto al-Qaidalle. Lehden mukaan 150-sivuinen luonnos on merkitty salaiseksi. Luonnos on päivätty viime lokakuulle. Se sisältää pilvenpiirtäjän jokaisen kerroksen suunnitelmat, tiedon rakennuksen seinien paksuudesta ja ilmahormien, hissien sekä sähköjärjestelmien sijainnin.

Lehden haastattelema arkkitehti arvioi, että piirustukset olisivat voineet auttaa terroristeja hyökkäyksen suunnittelussa.

WTC-tontin omistava New Yorkin ja New Jerseyn satamavirasto kutsuu tapausta vakavaksi turvallisuusvirheeksi.

Viraston tiedottaja sanoi, että vääränlainen suunnitelmien käsittely voi antaa aihetta vakaviin kurinpitotoimiin. Tiedottajan mukaan löydetyt piirustukset eivät kuitenkaan ole yksityiskohtaiset ja niitä on päivitetty useita kertoja lokakuun jälkeen.

Lähteet: AP