Nälkälakko vei "Kemikaali-Alin" sairaalaan

Irakissa Kemikaali-Alina tunnettu Ali Hassan al-Majid on joutunut sairaalaan nälkälakon seurauksena. Hänet vietiin pyörtymisen jälkeen sairaalaan, jossa hänen tilansa on vakaa. Al-Majid on Irakin entinen puolustusministeri ja Saddam Husseinin serkku.

Ulkomaat

Hänet tuomittiin viime kesäkuussa kuolemaan osuudestaan kymmenien tuhansien kurdien joukkomurhaan 1980-luvun lopulla. Al-Majid sai liikanimensä määrättyään armeijan käyttämään taistelukaasua hyökkäyksessä kurdeja vastaan maan pohjoisosassa. Hän myönsi oikeudenkäynnissään antaneensa armeijalle käskyn kylien tuhoamiseksi ja asukkaiden pakkosiirtämiseksi. Hän sanoi kuitenkin toimineensa oikein ja kieltäytyi pyytämästä anteeksi.

Maaliskuun alussa Irakin korkein johto hyväksyi al-Majidin teloituksen, mutta ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Irakin hallitus päättää hirttotuomion toimeenpanon aikataulusta.

Al-Majid ja useat muut oikeusistunnossa syytetyt ryhtyivät lakkoon perjantaina vankilaolosuhteidensa vuoksi. He halusivat pois Bagdadin oikeustalon sellistä, takaisin liittouman joukkojen ylläpitämään pidätyskeskukseen.

Lähteet: AP, YLE Uutiset