Dokumentaristi Michael Moore tukee Obamaa

Yhdysvalloissa dokumentaristi Michael Moore on kertonut tukevansa senaattori Barack Obamaa demokraattien presidentinvaaliehdokkaaksi.

Ulkomaat

Moore kertoi kannatuksestaan internetiin julkaisemassaan kirjoituksessa, jossa Moore myös kommentoi kovin sanoin senaattori Hillary Clintonia, demokraattista puoluetta ja presidentti George Bushin hallintoa. Moore kehotti kirjoituksessaan pennsylvanialaisia äänestämään Obamaa tiistain tärkeissä esivaaleissa.

Demokraattien presidenttiehdokas saattaa ratketa jo tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa. Clinton on johtanut Pennsylvanian osavaaliennusteissa, mutta Obama on kirinyt viime päivinä häntä kiinni. Clinton tarvitsee Pennsylvaniassa näyttävän voiton tai Obaman johto voi kasvaa ratkaisevaksi.

Michael Moore tunnetaan Yhdysvaltain nykyhallinnon kärkkäänä arvostelijana. Hän on voittanut parhaan dokumentin Oscar-palkinnon elokuvastaan Bowling for Columbine, jossa käsiteltiin maan aseteollisuutta ja sen osuutta Columbinen kouluammuskeluun. Toinen hänen tunnetuista elokuvistaan on Fahrenheit 9/11, jossa Moore käsittelee Yhdysvaltain hallinnon toimia syyskuun 11. terrori-iskujen jälkeen. AP, YLE Uutiset