1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

J.V. Snellman -palkinto Merja Salolle

Aikakauslehtien liiton J.V. Snellman -palkinto on tänä vuonna myönnetty Taideteollisen korkeakoulun kuvallisen viestinnän ja valokuvataiteen professorille Merja Salolle.

Salolla on ollut merkittävä asema aikakauslehtialan korkeakoulutuksen kehittämisessä ja alan ensimmäisen professuurin saamisessa Suomeen, palkintoperusteluissa sanotaan. Salo on myös noussut yhdeksi kuvajournalismin ykkösvaikuttajista maassamme tutkimuksillaan, julkaisuillaan, opetuksellaan, kolumneillaan ja näyttelyillään, palkintoraati muistuttaa. Parhaillaan Salolla on tekeillä valokuvakirja sekä kuvallisen viestinnän perusoppikirja.

Palkinnon luovutti Salolle Aikakausmedian Aikakauslehtigaalassa Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö. Palkinto on suuruudeltaan 2 000 euroa.

J. V. Snellman -palkinnon ovat aikaisemmin saaneet muun muassa presidentti Urho Kekkonen (1981), apulaisprofessori Seikko Eskola (1987), kirjailija Paavo Haavikko (1988) rouva Tellervo Koivisto (1992), toimitusjohtaja Jaakko Iloniemi (1994), eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen (1996), arkkiatri Risto Pelkonen (2001), kouluneuvos Kirsti Mäkinen (2004) ja europarlamentaarikko Piia-Noora Kauppi (2006).