Ääni ja Vimma veti kilpailijoita

Tämän vuoden Ääni ja Vimma -bändikatselmukseen ilmoittautui lähes 200 yhtyettä. Nuoria esiintyjiä oli yhteensä yli tuhat. Alkukarsinnat on nyt käyty, ja toukokuun semifinaaleissa nähdään 42 ammattilaistuomariston valitsemaa bändiä.

Finaalissa Helsingin Gloriassa lauantaina 10. toukokuuta voitosta kisaavia yhtyeitä on yksitoista. Yhtyeiden esityksiä arvioi tuomaristo, joka koostuu musiikin ja median ammattilaisista, kuten muusikoista, toimittajista, opettajista ja levy-yhtiöiden edustajista.

Vuodesta 1996 asti järjestetty Ääni ja vimma on Suomen suurin bändikilpailu. Sen järjestävät Helsingin, Espoon ja Vantaan nuorisotoimet. Bändikatselmukseen osallistuvien yhtyeiden jäsenistä kahden kolmasosan on oltava alle 20-vuotiaita, eikä bändillä saa olla levytyssopimusta.

Viime vuonna Ääni ja Vimma -kilpailun voitti autotallirokkia soittava tyttöbändi Pintandwefall. Vuosien varrella kisassa ovat menestyneet muun muassa Come Inside, Sara, Pooma, Wiidakko ja Superchrist.

Kaikkia Ääni ja Vimma -viikon keikkoja voi seurata myös suorina radio- ja webcast-lähetyksinä osoitteessa www.freeyourmind.fi (siirryt toiseen palveluun).

YLE Uutiset