Investointipankit: Kiinan osakkeet ylihintaisia

Investointipankit Morgan Stanley ja Credit Suisse pitävät Kiinan osakemarkkinoita yliarvostettuina ja kehottavat myymään kiinalaisosakkeita.

talous

Kahdessa tänään julkistetussa tutkimusraportissa pankkien osakeanalyytikot ennakoivat kiinalaisyritysten tulosten jäävän tänä vuonna odotuksista.

Credit Suissen Vincent Chan pitää Hongkongin pörssiä parempana sijoituskohteena kuin manner-Kiinan osakemarkkinoita. Vaikka Kiinan hallituksen osakekaupoille myöntämä verohelpotus on nostanut Shanghain ja Shenzhein osakeindeksejä pari päivää, analyytikot eivät usko nousun kestävän.

- Tuloskehityksen heikentyvä suunta lopettaa kurssinousun nopeasti. Verokevennys vihjaa, että hallituksen keinot markkinoiden tukemiseen alkavat olla vähissä, Morgan Stanleyn Jerry Lou ja Allen Gui kirjoittavat katsauksessaan.

Shanghain ja Shenzhenin osakemarkkinoiden 300 tärkeintä osaketta yhdistävä CSI 300-indeksin taso on 22 kertaa yritysten ennakoitujen tulosten mukainen. Hongkongin pörssiin listattujen 42 kiinalaisyrityksestä koostuvan Hang Seng China Enterprises-indeksin vastaava luku on 16.

- Manner-Kiinan pörsseihin listatut osakkeet ovat lisäksi Hongkongiin listattuja alttiimpia inflaation kiihtymisen aiheuttamille hankaluuksille, Chan muistuttaa.

Startel-Bloomberg