Makeis-Mars osti purukumi-Wrigleyn

Makeisvalmistaja Mars ostaa purukumeistaan kuulun Wrigleyn. Kauppahinta on 23 miljardia dollaria eli lähes 15 miljardia euroa. Mars maksaa yhdestä Wrigleyn osakkeesta 80 dollaria käteisenä. Tämä on 25 prosenttia enemmän kuin Wrigleyn päätöskurssi viime perjantaina. Kaupan myötä yhdistyy Yhdysvaltain kaksi suurinta makeisvalmistajaa.

talous

Wall Street Journal kertoi jo aiemmin tänään, että Mars ja miljardööri Warren Buffetin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway ovat ostamassa Wrigleytä. Warren Buffetin lasketaan olevan maailman rikkain mies.

Warren Buffet on Hathaway-sijoitusyhtiönsä kautta Forbes-lehden laskelmien mukaan nyt maailman rikkain mies. Wrigley on 117 vuotta vanha yhtiö, joka tunnetaan purukumeistaan kautta maailman. Mars-patukoiden valmistaja on myös perheyhtiö, jolla on silläkin ikää lähes sata vuotta. Yhtiö valmistaa makeisten lisäksi myös muun muassa lemmikkieläinten ruokia. Wrigley aloitti saippuakauppiaana, joka jakoi jo 1800-luvulla asiakkailleen ilmaiseksi purkukumeja. Suomessa sen tuotteet markkinoi Fazer. YLE Uutiset