Star Wreckin tekijöiden uutta elokuvaa myydään Cannesissa

Internetin yhteisöt halutaan valjastaa elokuvatuotantoon. Avaruuskomedia Star Wreckin tekijät rakentavat uutta elokuvaansa nettisivustolla, jolla vapaaehtoiset voivat tarjota osaamistaan ja ideoitaan. Mallia yriteään myydä muillekin elokuvantekijöille Cannesin elokuvajuhlillla. Samalla markkinoidaan uutta komediaa kuuhun tukikohdan perustaneista natseista.

viihde

Netissä julkaistu avaruusparodia Star Wreck kohahdutti vajaat kolme vuotta sitten. Tamperelaisten harrastajien elokuva on ladattu netistä ainakin viisi miljoonaa kertaa. Onnistumisen rohkaisemina miehet haluavat tehdä nyt kaiken isommin. Rautataivas-elokuvan käsikirjoitus on Finlandia-palkitun Johanna Sinisalon käsialaa. Muutaman minuutin pituinen näyte-elokuva on valmis ja sitä esitellään Cannesin elokuvajuhlilla. Aiemmin Jadesoturin ja Miehen työn tuottanut Petri Jokiranta uskoo, että rahoittajat innostuvat sci fi -komediasta, joka kertoo maahan hyökkäävistä avaruusnatseista. -Meillä on tarkoitus päästä tekemään elokuvaa ensi vuonna. Elokuvan budjetti on kolme miljoonaa euroa ja uskon, että se on kasassa ensi vuoden kevääseen mennessä. Star Wreck -elokuvan taustalla oli vahvasti internetin faniyhteisö. Nyt elokuvantekoa varten on ohjelmoitu nettisovellus, jossa voidaan kerätä ideoita ja jakaa työtehtäviä.

-Tämmöinen nettiyhteisö pystyy rakentamaan 3D-malleja, tekemään tekstityksiä ja grafiikkaa sekä osallistumaan käsikirjoituksen tekemiseen, sanoo ohjaaja Timo Vuorensola.

Nettiyhteisön kehittäjät uskovat muidenkin elokuvantekijöiden innostuvan yhteisöllisestä tuotannosta. Sovellusta markkinoidaan Cannesissa ja Vuorensolan mukaan tavoitteena on saada kymmenen pitkää eurooppalaista elokuvaa mukaan kehittämään yhteisöllistä tuotantomallia.

Lähteet: YLE Uutiset