1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Pallaksen puolesta nettiadressi

Pallas-tunturin rakennushanketta vastustava kansanliike kampanjoi voimakkaasti Pallas-Yllästunturin kansallispuiston puolesta.

luonto

"Pelasta Pallas" -liike on perustanut nettiadressin, jotta tunturilla sijaitsevan hotellin laajennushanke saataisiin estettyä. Liike vetoaa adressilla eduskuntaan, jotta kansallispuistoa suojaavaa nykyistä lakia ei muutettaisi. Suomenluonnonsuojeluliitto ja WWF Suomi tukevat kansanliikettä.

Pallas-tunturilla sijaitseva hotelli on poikkeuksellisesti saanut jatkaa toimintaansa luonnonsuojelualueen sisäpuolella. Nyt hotellin omistava Lapland Hotels -ketju suunnittelee hotellin ja sen pysäköintitilojen suurta laajennusta.

Nykyinen lainsäädäntö ei salli yksityisen yrittäjän matkailurakentamista kansallispuistoissa eikä luonnonsuojelualueilla. Eduskunnan käsiteltäväksi on piakkoin tulossa lakiesitys, jolla lakia Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta muutettaisiin niin, että rakentaminen puistossa tulisi sallituksi.

Pallaksen hanketta vastustavat pelkäävät, että lakimuutoksella olisi vakavia seurauksia kansallispuistojen kannalta. Esimerkiksi Enontekiön kunta haluaa Pallas-hankkeeseen vedoten rakentaa kansallispuistossa sijaitsevan Pyhäkeron huipulle.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi