1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Autokauppa kasvanut roimasti

Autokauppa näyttää lähteneen roimaan kasvuun. Huhtikuussa rekisteröitiin uusia autoja yli 15 000 kappaletta eli 26 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Viime vuonna pääsiäinen osui huhtikuulle ja tänä vuonna maaliskuulle, mikä selittää osaltaan rekisteröintimäärän hurjan kasvun viime vuoteen verrattuna.

Koko alkuvuoden aikana tammi-huhtikuussa uusia henkilöautoja on rekisteröity 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Vuoden alussa voimaan tullut autoverolaki on vilkastuttanut autokauppaa. Uuden autoverolain myötä kuluttajien kiinnostus vähän kuluttavia ja vähän päästäviä autoja kohtaan on lisääntynyt.

Dieselien osuus on kasvanut ja keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet.

Kaupan vilkastuminen näkyy koko maassa. Suhteellisesti eniten henkilöautojen rekisteröinnit ovat lisääntyneet Lapissa, 31,7 prosenttia. Pienintä kasvu on ollut Kanta-Hämeessä, jossa ensirekisteröinnit ovat lisääntyneet 6,2 prosenttia viime vuodesta.

Alkuvuoden myynnin perusteella Suomen suosituin automalli on Volkswagen Golf. Sen myynti nousi 101 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Toiseksi suosituin malli on Toyota Corolla, jonka myynti kuitenkin putosi 31 prosenttia. Kolmossijalla on Skoda Octavia (+60 prosenttia). Kia Ceed ylsi neljännelle sijalle lisättyään myyntiään 434 prosenttia vuotta aiemmasta.

YLE Uutiset