Riihimäen matkakeskuksen raunioissa yhä pieniä paloja

Rakenteilla olevan Riihimäen matkakeskuksen maanantaina iltapäivällä syttynyt palo on työllistänyt Kanta-Hämeen pelastuslaitosta koko tiistain vastaisen yön ja tämän päivän. Palossa on edelleenkin syttymisvaara, joten tilannetta tarkkailee yksi pelastusyksikkö. Junaliikenteeseen sammutustyöt eivät enää vaikuta, Ratahallintokeskuksen liikenteenohjauskeskuksesta kerrotaan.

Kotimaa

Palokunta on joutunut sammuttamaan Matkakeskuksessa pieniä paloja ja tilannetta valvoo koko ajan yksi pelastusyksikkö. Rakennus ei kuitenkaan enää savuta.

Tilannetta palopaikalla kartoitetaan tiistain kuluessa. Samalla kartoitetaan mahdollisuutta päästä sortumisvaarassa olevaan rakennukseen sisälle. Näillä näkymin rakennukseen päästään sisälle vasta keskiviikkoja, koska rakennus on sortumisvaarassa ja siellä on vielä paljon palavaa materiaalia sisällä.

Lisäksi viranomaiset haluavat varmistua rakennuksessa vielä mahdollisesti olevien kaasupullojen määrästä ja paikasta, sillä palon alkuvaiheessa ainakin osa kaasupulloista saattoi jäädä paikallistamatta.

Junaliikenteelle ei enää ole haittaa Tiistain vastaisena yönä paloa oli taltuttamassa useita sammutusyksiköitä, säiliöyksikkö ja osan aikaa myös nostolava, jonka avulla katolta sammutettiin palopesäkkeitä. Yhden aikaan yöllä katolla roihahti uudelleen palo, jonka takia pois jo lähetetty nostolava jouduttiin kutsumaan takaisin. Matkakeskuksen tulipalo tuhosi rakennuksen yläosan kokonaan. VR:n liikenteenohjauskeskuksesta kerrotaan, että kaikki raiteet otettiin käyttöön klo 6.30 mennessä. Myös yön junaliikenne on kulkenut aikataulujen mukaisesti. YLE Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus