Kiss aloittaa Euroopan-kiertueensa

Kiss aloittaa Euroopan-kiertueensa perjantaina Saksasta. Kiss Alive/35 -kiertueella yhtye juhlistaa 35-vuotista uraansa ja sen aikana bändi esiintyy lähes 20 Euroopan maassa. Edellisen kerran Kiss esiintyi Euroopassa vuonna 1999.

viihde

Kissin Euroopan-kiertueen ensimmäinen konsertti järjestetään Oberhausenissa Saksassa, missä bändi esiintyy loppuunmyydyllä 13 000 hengen areenalla. Kiertueen aikana yhtye konsertoi lähes parissakymmenessä Euroopan maassa, pitäen sisällään kesän suurimmat festivaalit ja yhtyeen kaikkien aikojen ensimmäiset konsertit Moskovassa, Pietarissa ja Veronassa. Kissin piti esiintyä 15. toukokuuta myös Belgradissa Serbiassa, mutta perui konsertin maan poliittisen tilanteen vuoksi.

Kiss perustetiin vuonna 1973, joten kiertueella yhtye juhlistaa 35-vuotista taivaltaan. Alkuperäisestä kokoonpanosta mukana ovat enää kitaristi-laulaja Paul Stanley ja basisti-laulaja Gene Simmons.

- Trendit tulevat ja menevät, mutta Kiss on pysynyt samana, Paul Stanley sanoi kiertuetta ennen pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Kiss lupasi tulevan kiertueen olevan bändin suurin ja paras show tähän mennessä.

Suomessa Kiss nähdään kahdessa konsertissa Helsinki Areenalla 27. ja 28. toukokuuta. Konserttien liput myytiin loppuun hujauksessa. Kiss on esiintynyt Suomessa viidesti, viimeksi vuonna 1999.

Lähteet: Reuters