Juho Lipsanen lähtee TeliaSonerasta

TeliaSoneran johtaja Juho Lipsanen jättää tehtävänsä oltuaan kolme vuotta yhtiön palveluksessa. Lipsanen perustelee lähtöään TeliaSonerasta sillä, että nykyinen tehtävä sopii hänen mukaansa myyntiin ja markkinointiin erikoistuneelle johtajalle. Lipsanen kuvailee itse olevansa parhaimmillaan talous- ja henkilöjohtajana.

talous

- Nyt hyvä aika siirtyä uusiin haasteisiin ennen kuin nykyinen tehtävä muuttuu virkamiesviraksi, Utösta purjehtimasta tavoitettu Lipsanen sanoo YLE Uutisille.

-TeliaSoneran toimitusjohtaja Lars Nyberg ja minä olemme tulleet siihen tulokseen, että voisin hyödyntää osaamistani ja kokemustani paremmin jossakin muussa tehtävässä. Sellaista tehtävää ei TeliaSonerassa tällä erää ole, joten olemme sopineet, että jätän konsernin, Juho Lipsanen perustelee yhtiön tiedotteessa.

Lipsanen aikoo keskittyä yhtiöihin, joissa hänellä on omaakin omistusta. Kiinnostusta herättää perheyhtiömäinen toiminta ja toimiminen pääomasijoittajien kanssa. TeliaSoneran tehtävistä luopumisen ajoitusta hän pitää hyvänä.

Lipsanen on itse ollut valitsemassa jatkajaa Ruotsin yksikön johtoon. Toimitusjohtaja Lars Nyberg toimii toistaiseksi Lipsasen johtaman Business Services -divisioonan johtajana.

TeliaSoneran pienosakkaana Lipsanen uskoo että alan konsolidoituminen alkaa. Tässä yhdistysmiskehityksessä voi olla peluri tai pallo, sanoo Lipsanen.

- TeliaSonera voi olla tässä houkutteleva pelaaja, tai voi olla pallokin. Ruotsin valtio on pitänyt parhaana vaihtoehtona osuutensa myyntiä toiselle operaattorille. Itse näen sen vain hyvänä.

Lipsasen mielestä suomalaisilla on edelleen tärkeä asema TeliaSonerassa, vaikka suomalainen Kim Ignatius jättää yhtiön samana päivänä kuin Lipsanen. Nyt yhtiön johtoryhmän ainoaksi suomalaiseksi jää Euraasian toiminnoista vastaava Tero Kivisaari.

Lipsanen aloitti TeliaSonerassa vuonna 2005 TeliaSonera Finland Oyj:n toimitusjohtajana. Hän toimi vuoden 2007 alusta samalla Suomen maajohtajana. Hän on vuoden 2008 alusta vastannut TeliaSoneran kaikkia yritysasiakkaita Ruotsissa ja Suomessa palvelevan uuden, yhdistetyn myyntiorganisaation perustamisesta.

Lähteet: YLE Uutiset