No Logon kirjoittaja Suomeen

No Logon kirjoittaja Naomi Klein vierailee Helsingissä kesäkuussa. Kanadalainen Klein osallistuu kesäkuun 5. päivänä Helsingin yliopistolla järjestettävään Tuhokapitalismin tulevaisuus -keskustelutilaisuuteen.

Keskusteluun osallistuvat myös maailmanpolitiikan professorit Heikki Patomäki ja Teivo Teivainen. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Helsingin yliopiston Globaalin hallinnan tutkimuksen huippuyksikkö ja Kleinin kustantaja WSOY.

Naomi Kleinin uusinta teosta Tuhokapitalismin nousu on kehuttu hänen merkittävimmäksi teoksekseen. Kirjassa Klein haastaa myytin kapitalistisen liberalismin demokraattisuudesta ja vapaudesta, jonka takaa hän kaivaa esiin pienen poliittisen eliitin ja monikansallisten yritysten liiton. Teos pohjaa taloustieteilijä Milton Friedmanin ajatukseen siitä, että vain todellinen tai kuviteltu kriisi voi johtaa todellisiin muutoksiin. Kleinin analyysin mukaan maailmaa koettelevat katastrofit toimivat puhtaina pöytinä markkinoille. Esimerkkeinä teoksessa käytetään muun muassa Irakia, Sri Lankaa ja New Orleansia. Tuhokapitalismin nousua on kehuttu lehdistössä ympäri maailman. Brittiläisen The Guardian -lehden kritiikin mukaan kirja on yksi niistä harvoista teoksista, jotka auttavat ymmärtämään tätä hetkeä. Vuonna 1970 syntynyt Naomi Klein tunnetaan parhaiten teoksestaan No Logo - Tähtäimessä brändivaltiaat. Hänen merkittävimmät puheensa ja kirjoituksensa on julkaistu teoksessa V astarintaa ja vaihtoehtoja. Kirjailijan töidensä ohella Klein kirjoittaa kolumneja The Nation ja The Guardian -lehtiin.