Kalli paljasti suurimmat rahoittajansa ja aikoo palauttaa rahat

YLEn TV-uutisissa vieraillut keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli paljasti kaikkien yli 1 700 euroa kampanjaan lahjoittaneiden nimet. Nämä ovat Ruukki Group (20 000 euroa), Ajanta Oy (10 000 euroa) ja Kehittyvien maakuntien Suomi (10 000 euroa). Kalli aikoo myös palauttaa tuen takaisin yrityksille heti, kun se on mahdollista.

Kotimaa

Kallin vaalirahoituksesta nousi kohu, kun hän kertoi rikkoneensa vaalirahoituslakia.

Lain mukaan yli edustajan on kerrottava lahjoittajan nimi, jos lahjoituksen arvo on yli 1 700 euroa. Timo Kallin vaalibudjetti oli yli 56 000 euroa, josta Kallin kertoman mukaan liki puolet tuli lahjoittajilta, joiden nimeä Kalli ei halunnut kertoa julkisuuteen. Kalli palauttaa lahjoitukset Kalli perusteli nimien salaamista sillä, että lain rikkominen ei johda rangaistuksiin. Kohun myötä hän on päättänyt palauttaa lahjoitusrahat. - Olen toiminut vaalirahoituslain hengen vastaisesti. Haluan omalta osaltani panna pisteen julkisuudessa käydylle keskustelulle ja kertoa niiden yritysten nimet, jotka ovat tukeneet vaalikampaajani yli 1 700 eurolla. Samalla olen päättänyt selvyyden vuoksi palauttaa rahat takaisin yrityksille, Kalli sanoo.

Samalla Kalli haluaa oikaista julkisuudessa olleen tiedon, että suurin osa vaalirahoituksesta olisi tullut yhdeltä yritykseltä.

- Yrityksiä on joka tapauksessa useita. Käyn kaikessa rauhassa läpi vaalikampanjani kirjanpidon, jotta kaikki tahot, jotka ovat tukeneet minua, tulee varmasti kerralla kerrottua, hän sanoi aiemmin keskiviikkona.

Lähteet: YLE Uutiset