Sisällissodan loppumista juhlitaan Helsingissä

Helsingissä juhlitaan perjantaina 90 vuotta sitten päättynyttä sisällissotaa. Juhlallisuudet alkavat aamupäivällä seppeleenlaskulla ja hartaushetkellä Vanhassa Kirkossa ja sen puistossa.

Kotimaa

Iltapäivällä järjestetään Finlandia-talossa muistojuhla, jossa kuullaan tervehdykset valtiovallalta ja puolustusvoimilta eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön sekä pääesikunnan päällikön Ari Puheloisen toimesta. Helsingin kaupungin puolesta tilaisuudessa puhuu kaupunginhallituksen puheenjohtaja Suvi Rihtniemi.

Tapahtumien järjestäjiä ovat muun muassa Vapaussodan Perinneliitto ry sekä Suojeluskuntien ja Lotta Svärdin Perinteiden Liitto ry.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ei ota osaa näihin juhlallisuuksiin, vaan osallistuu puolestaan Tammisaaren punavankileirien 90-vuotistapahtumaan, joka pidetään 14. kesäkuuta.

Suomen sisällissota käytiin punaisten ja valkoisten välillä 27. tammikuuta - 15. toukokuuta 1918. Yhteensä yli 36 000 ihmistä kuoli sodan aikana tai sen jälkeen, suurin osa heistä vankileireillä.

Lähteet: YLE Uutiset