Puoluesihteerit kannattavat vaalirahoitusrangaistuksia

Puolueet riitelevät ehdotuksesta, jonka mukaan vaalirahoitukselle voisi asettaa kattoja. Pääministeri Matti Vanhanen, SDP sekä vihreät ovat katon kannalla, kielteisimmin siihen suhtautuvat kokoomus ja keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen.

Kotimaa

Kolmen suurimman puolueen puoluesihteerit vierailivat YLEn Aamu-tv:ssä perjantaina. Vain sosiaalidemokraattien puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta kannatti vaalirahoituksen katon asettamista.

Puoluesihteerit, kokoomuksen Tarja Tujunen, keskustan Jarmo Korhonen ja SDP:n Maarit Feldt-Ranta, olivat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että vaalirahoitusilmoitusten laiminlyöjille pitäisi määrätä rangaistuksia.

Maarit Feldt-Ranta toivoi, että tulevaisuudessa tulojen lisäksi pitäisi ilmoittaa myös, miten rahat on käytetty.

Katto jakaa mielipiteitä puolueiden sisälläkin Vaalirahoitukselle mahdollisesti asetettava katto jakaa puolueita, myös niiden sisältä. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ehdotti toissa päivänä, että vaalirahoituksessa yksittäisille lahjoituksille määrättäisiin maksimisumma. Vihreiden kansanedustaja ja lakivaliokunnan puheenjohtaja Heidi Hautala asettui YLEn radiouutisten haastattelussa pääministeri Vanhasen kannalle. Vaikka pääministeri Vanhanen kannatti vaalirahoituksen kattoja, keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen on niitä vastaan. - Missään tapauksessa kattoja ei pidä asettaa, koska niitä on mahdotonta valvoa. Niitä pystytään kiertämään, puoluesihteeri Jarmo Korhonen (kesk.) perusteli kantaansa YLEn Aamu-tv:ssä. Keskustelua on myös herättänyt pääministeri Vanhasen haluttomuus ottaa selvää vaalirahoittajien henkilöllisyydestä. YLE Uutiset