Hyppää sisältöön

Vaalirahoitustaan selvensi taas neljä kansanedustajaa

Vaalirahoitusilmoitustaan täydensi maanantaina jälleen neljä kansanedustajaa.

Vaalirahoituksestaan kertoivat tarkemmin keskustan Hannes Manninen, Antti Rantakangas ja Hannu Hoskonen. Kokoomuslaisista ilmoitustaan täydensi Juha Hakola.

Kaikki neljä ovat saaneet tukea myös Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseltä. Yhdistyksen antama tuki oli suuruudeltaan 5 000 euroa muilla paitsi Hannu Hoskosella, joka sai 2 000 euroa. Huonekaluvalmistaja Suomi-Soffasta kerrottiin maanantaina, että myös se on antanut tukea vaalirahoitusta jakaneelle Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistykselle. Suomi-Soffa on tukenut yhdistystä 15 000 eurolla. Toimitusjohtaja Harri Toivainen sanoo osallistumisen syyksi sen, että yritykselle suomalainen työllisyys ja yrityshenkisyys ovat tärkeitä. Toivaisen mukaan hän on vasta nyt julkisuudesta kuullut, keille kaikille poliitikoille varoja on mennyt. Suomi-Soffa on perheyritys, jolla on huonekalutehdas Kajaanissa sekä parikymmentä myymälää eri puolilla Suomea. Tokmannin Kakkonen ihmettelee kohua

Kehittyvien maakuntien Suomi yhdistyksen keskeinen taustahahmo hämmästelee vaalirahoituksesta syntynyttä kohua.

Toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen hämmästelee YLE Uutisten haastattelussa, eikö yritysten rahaa olisi saanut antaa poliitikoille lainkaan.

Kritisoijien mukaan Kehittyvien maakuntien suomi ry on ollut keino hävittää jäljet ja yhteydet poliittiseen julkisuustyöhön luovutettujen varojen ja niitä vastaanottajien poliitikkojen välillä.

Kakkonen sanoo, että yritykset rahoittivat vaalikampanjoita, jotta eduskuntaan pääsisivät ne ehdokkaat, joilla on pätevyyttä luoda elinkeinoelämälle tilaa toimia.

- Olen todellakin hämmästynyt tästä, etenkin kun, nyt on ollut tällaista väärää käsitystä, minkä takia yhdistys on perustettu. Tästä on tullut kyllä asiaa isompi asia, Kakkonen manaa.