1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Ivan Shishkinin taulu huudettiin ennätyshinnalla Helsingissä

Venäläisen taidemaalarin Ivan Shishkinin Suomesta löytynyt maalaus Valamon saaren Kukko-nimisestä paikasta on huutokaupattu keskiviikkona 850 000 eurolla. Se on kolmanneksi kallein taulu, joka on myyty Suomessa.

Taulu myytiin huutokauppayritys Bukowskin Helsingissä järjestämässä keväthuutokaupassa, jossa on tarjolla suomalaisen ja venäläisen taiteen harvinaisuuksia sekä antiikkia eri aikakausilta.

Ivan Shishkinin teoksen lähtöhinta oli 575 000 euroa. Huutokauppayritys Bukowskin mukaan ennätyshintainen teos myytiin venäläissyntyiselle miehelle Englantiin. Teoksen lopulliseksi hinnaksi tulee vähän yli miljoona euroa, kun nuijittuun hintaan lisätään huutomaksu. Teos on myös kallein koskaan myyty venäläinen maalaus Suomessa. Huutokaupassa tehtiin myös toinen ennätys, kun suomalaisen Hjalmar Munsterhjelmin teos Ensilumi myytiin 264 000 eurolla. Teoksen lähtöhinta oli 60 000 euroa. Huutokauppayritys Bukowskista kerrotaan, ettei Munsterhjelmin teoksesta ole koskaan aikaisemmin maksettu yhtä korkeaa summaa. Huutokaupan ensimmäisen päivän yhteenlasketut lähtöhinnat olivat 2,2 miljoonaa euroa. Päivän liikevaihdoksi tuli noin 3,2 miljoonaa euroa sisältäen huutomaksut. Huutokauppa jatkuu torstaina antiikkiesineiden kaupalla.