Tanskan prinssi Joachim sai Mariensa - Katso video

Tanskassa on lauantaina vietetty kuninkaallisia häitä, kun kuningatar Margareetan nuorin poika Joachim ja ranskalainen Marie Cavallier vihittiin avioliittoon.

Ulkomaat

Hääpaikka oli maan eteläkolkassa sijaitseva Mögeltönderin kylä. Tanskan televisio on lähettänyt koko lauantain suoraa lähetystä häätapahtumista.

Prinssi Joachim on Tanskan kruununperimysjärjestyksessä neljäntenä. Hän erosi edellisestä vaimostaan, Hongkongissa syntyneestä prinsessa Alexandrasta vuonna 2005. Ensimmäisestä avioliitosta hänellä on kaksi poikaa, 8-vuotias Nikolai ja 5-vuotias Felix.

Hääjuhla alkoi, kun Joachim asteli poikiensa kanssa kirkon etuosaan odottamaan morsiamensa saapumista. Marien saatteli alttarille hänen isänsä Alain Cavallier. Marien tultua esiin Joachim ei kyennyt hillitsemään tunteitaan, vaan joutui pyyhkimään kyyneliä pidellen samalla poikiaan sylissään. Pian iloinen ilme palasi prinssin kasvoille, kun taas pieni Felix-prinssi nukahti istumaan päästyään.

Vihkiseremonian suorittanut piispa Erik Norman Svendsen varoitteli hääparia, että elämä voi olla tulevaisuudessa myös harmaata ja ankeaa. - Toistakaa tuolloin toisillenne joka päivä "tahdon" tai "oui", piispa neuvoi.

Liljoin koristellussa kirkossa oli paikalla noin 300 kutsuvierasta. Ruotsia edusti kruununprinsessa Victoria, Norjaa taas kruununprinssi Haakon yhdessä kruununprinsessa Mette-Maritin kanssa. Kirkon ulkopuolella odotteli tuhatpäinen väkijoukko, joka yritti nähdä vilauksen morsiusparista. Hääjuhla jatkuu parin asunnossa, Schackenborgin linnassa.

32-vuotias Marie Cavallier muuttuu avioliiton myötä Tanskan kruununprinsessa Marieksi. Hän jättää katolisen kirkon ja liittyy Tanskan evankelis-luterilaiseen kirkkoon.

AP, YLE Uutiset