Ian McKellen jatkaa Keski-Maan Gandalfina

Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogian Gandalf, brittinäyttelijä Sir Ian McKellen, jatkaa roolissaan myös kahdessa elokuvassa, jotka perustuvat J. R. R. Tolkienin Hobitti-kirjaan. Filmien ohjaaja Guillermo del Toro on vahvistanut, että McKellen palaa velhoksi Uuden-Seelannin maisemiin, jossa uudetkin elokuvat kuvataan sormustrilogian tavoin. Myös Klonkkua esittänyt Andy Serkis jatkaa roolissaan.

kulttuuri

Hobitti-elokuvien tuottaja, sormustrilogian ohjaaja Peter Jackson ei usko, että kuvauksia tehdään osittainkaan missään muualla kuin Uudessa-Seelannissa.

- Se on täydellinen Keski-Maa. Sormuselokuvissa emme jääneet vaille ainuttakaan Tolkienin kirjoissa kuvailtua maisemaa, ja tuskin niin käy nytkään, Jackson sanoi, kun hän ja del Toro esittelivät filmisuunnitelmia chattaillessaan internetissä Tolkien-fanien kanssa.

Hobitti- eli Sinne ja takaisin -kirjan tapahtumat edeltävät Tarua sormusten herrasta. Gandalf ja sormustrilogiasta niin ikään tuttu Bilbo Reppuli vievät retkikuntansa aarteen perässä Yksinäisille vuorille lohikäärmettä uhmaten. Filmit on määrä kuvata vuonna 2010. Hobitti saa ensi-iltansa joulukuussa 2011 ja vielä nimeämätön jatko-osa vuotta myöhemmin.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus