Ahaa sai ensimmäisen lastenteatteripalkinnon

Tamperelainen lasten- ja nuortenteatteri Ahaa on saanut Suomen teatterien yhdistyksen lastenteatteripalkinnon. Palkinto on osa yhdistyksen Teatterissa kasvaa! -kampanjaa, jolla halutaan kohottaa lastenteatterin asemaa Suomessa.

kulttuuri

Kilpailun loppusuoralle pääsi viisi ehdokasta, joista voittajan valitsi valtiopäiväneuvos Kaarina Dromberg. Hän perusteli ratkaisuaan muun muassa sillä, että Ahaa on 1970-luvulta alkaen vienyt teatteria lasten luo ympäri maata unohtamatta pieniäkään paikkakuntia.

Ahaa Teatterin esitykset ovat ammattimaisia ja elävät tässä ajassa. Ne ottavat huomioon myös haastavan yläasteikäisen nuorison eivätkä kaihda puuttua vaikeisiinkin ongelmiin. Samalle ne antavat toivon kipinän, Dromberg sanoi.

Erityiskiitoksen hän antaa viime näytäntökauden Räjähdysvaara-produktiolle, joka käsittelee masennusta, syömishäiriöitä, nettiunelmointia ja nuorten suhdetta vanhempiin hauskalla ja koskettavalla tavalla.

Lastenteatteripalkinto jaettiin nyt ensimmäisen kerran. Arvoltaan se on 4 000 euroa. Ahaa Teatterin lisäksi finaaliin pääsivät Jyväskylän kaupunginteatterin teatterikasvatus vuosina 2006 - 2007, Mikkelin teatterin ja kaupunginorkesterin sekä Savon sotilassoittokunnan yhteisproduktio Seitsemän koiraveljestä, Oulun kaupunginteatterin kansainväliset lasten ja nuorten teatteripäivät sekä Kansallisoopperan, Unga Teaternin, Sibelius-Akatemian ja Stadian lastenooppera CAR MEN - bilpojkar/autopojat.

Lähteet: YLE Uutiset