RAY valmis käynnistämään nettipelit

Raha-automaattiyhdistys on valmis käynnistämään nettipelitarjonnan, jos arpajaislain uudistuksessa tähän päädytään. RAY:n hallitus käsitteli internetpelitarjontaa tänään keskiviikkona.

Kotimaa

Ratkaisu nettipelitarjonnan käynnistämisestä kuuluu valtiolle. RAY käynnistää kuitenkin jo nyt projektin, jonka tarkoituksena on luoda sisältö ja liiketoimintasuunnitelma internetpelitoiminnalle.

Toimitusjohtaja Sinikka Mönkäreen mukaan projekti ei kuitenkaan merkitse nettipelien avaamista, vaan RAY:n hallitus tekee mahdollisen päätöksen toiminnan käynnistämisestä valtion kannanoton ja eduskunnan hyväksymän uuden arpajaislain perusteella.

Mönkäre muistuttaa, että RAY on suhtautunut pidättyvästi nopearytmisiin ja interaktiivisiin nettipeleihin, koska niihin sisältyy suuri peliongelmien riski. RAY:n mukaan eri tahoilta on ehdotettu muun muassa suomalaisen nettipokerin käynnistämistä. Veikkauskin tarvittaessa valmis nettipokeriin Toinen suomalainen rahapelimonopoli Veikkaus sanoo, ettei RAY:n tiistainen uusi linjaus vaikuta sen omiin suunnitelmiin. Veikkauksen viestintäjohtaja Ilkka Juva sanoi YLE Uutisille, että Veikkauksella on kyllä kykyä ja taitoa lähteä tarjoamaan uusia pelejä nettiin, mutta se ei ole varsinaisesti vaatimassa muutoksia suomalaiseen pelimonopolijakoon. Juva toteaa, että jos RAY lähtee laajentamaan omaa tarjontaansa nettiin, olisi yhtiöiden ainakin järkevää kartoittaa yhdessä järjestelmähankintoihin liittyviä yhteistyömahdollisuuksia. Nettipokerista Juva toteaa, että kykyä pelin järjestämiseen Veikkauksella riittää, mutta on yhteiskunnan asia, kuinka se sijoitetaan rahapelimonopoliin. - Jos se halutaan meidän kauttamme, niin se valmius on kyllä olemassa, Juva sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset