Puolueiden kärkinimet valmistelemaan vaalirahoitusta

Useat puolueet laittavat vaalikampanjoidensa kärkitekijät eli puoluesihteerinsä vaalirahoitusta uudistavan työryhmän jäseniksi.

Kotimaa

Keskustan verkkolehti Apilan mukaan oikeusministeriön työryhmään tulee kokoomuksesta puoluesihteeri Taru Tujunen ja keskustasta puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Vasemmistoliiton edustaja on puoluesihteeri Sirpa Puhakka ja kristillisdemokraateista mukana tulee puoluesihteeri Sari Essayah. Vihreiden edustajaksi tullee kansanedustaja Pekka Haavisto.

SDP ei ole vielä valinnut edustajaansa, mutta Apilan mukaan yhtenä vaihtoehtona on ollut kansanedustaja Antti Kalliomäki. Demarit valitsevat uuden puoluesihteerin ensi viikon perjantaina.

Oikeusministeriön vaalirahoitustyöryhmän puheenjohtajaksi tulee hallintoneuvos Lauri Tarasti. Työryhmän on saatava työnsä päätökseen ensi vuoden syyskuun loppuun mennessä.

Tämän vuoden loppuun mennessä työryhmän on julkaistava esityksensä ehdokkaiden vaalirahailmoitusten sisällöstä sekä rangaistuksista, jotka koskisivat ilmoitusten puutteita.