Vapaavuori vetoaa kaupunkeihin asunnottomuuden kitkemiseksi

Asuntoministeri Jan Vapaavuori vetoaa suurimpiin kaupunkeihin asunnottomuuden helpottamiseksi. Vapaavuori toivoo, että paperilla olevat suunnitelmat saadaan kaupungeissa muutettua asunnoiksi.

Kotimaa

Kymmenen suurimman kaupungin kanssa on tehty aieopimukset asuntojen lisäämisestä, Vapaavuori sanoi torstaina eduskunnan kyselytunnilla.

- Tosiasia on se, että että yleisellä tasolla tämäntyyppisiä toimenpiteitä mielellään kannatetaan, mutta kun tulee konkreettinen projekti, niin helposti tulee semmoista ajattelutapaa, että ei kuitenkaan tähän. Näin ei voida ajatella, koska silloin kaikki paikat olisivat vääriä, Vapaavuori sanoi.

Asunnottomuus on vähentynyt 20 viime vuoden aikana noin 20 000:sta 7 00:een. Pitkäaikaisasunnottomien määrä on kuitenkin pysynyt sitkeästi 3 000:n tuntumassa. Hallituksen tavoitteena on puolittaa pitkäaikaisasunnottomien määrä. Tarkoitukseen on korvamerkitty vuosittain 20 miljoonaa euroa erityisryhmien investointiavustuksista ja lisäksi sosiaali- ja terveysministriö sekä kunnat ovat varanneet uutta rahaa tukipalveluihin, sanoo Vapaavuori. Asunnottomus puhutti eduskuntaa kyselytunnilla torstaina. Kansaedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) tivasi Vapaavuorelta, saadaanko tämän hallituksen aikana asunnottomille uusia asuntoja. Esimerkiksi Helsingissä asunnottomien tukiasuntohankkeita on vastatuulessa kaupungin asukkaiden vastustuksen vuoksi. YLE Uutiset