Brasiliassa paljastui tuntematon alkuperäisheimo

Brasiliassa on paljastunut tähän asti tuntematon alkuperäisheimo. Eristyksissä muusta maailmasta elänyt heimo löytyi Amazonin sademetsästä lähellä Brasilian ja Perun rajaa.

Ulkomaat

Brasilialainen intiaanien suojelusäätiö FUNAI julkisti tänään ilmakuvia heimon jäsenistä. Säätiön mukaan heimon olemassaolosta on tiedetty jo vuosia, mutta se tuotiin julkisuuteen vasta nyt, koska heimon asukkaiden elinolot ovat vaarantuneet

- Olemme tarkkailleet tätä eristäytynyttä kotoperäistä yhteisöä jo 20 vuotta. Laitoimme kuvat levitykseen saadaksemme ihmiset tietoisiksi heimoa kohtaavasta uhasta, FUNAIn aluejohtaja Jose Carlos sanoi perjantaina.

Ilmakuvissa näkyy heimon asumuksia ja heidän viljelemäänsä maata Envira-joen varrella Amazonin sademetsän eteläosissa. Punaisiksi itsensä maalanneet soturit ovat silminnähden vahvoja ja terveitä.

Maailmassa arvioidaan olevan sata tuntematonta heimoa, puolet niistä asuu Brasiliassa tai Perussa. Laittomat metsähakkuut uhkaavat alkuperäisheimojen asuinalueita.

Brasilialaisen suojelusäätiön johtaja Stephen Corry vetoaa heimojen puolesta ja vaatii heidän asuinalueittensa suojelua kansainvälisten lakien mukaan. Muutoin alkuperäisheimot häviävät kokonaan.

Lähteet: AP, AFP